تبلیغات
- بازدید : (331)
طوفان آندروید حالا همه جا را فرا گرفته است و اندک نام های کوچک و بزرگی که هنوز در برابر این طوفان همه گیر مقاومت می کنند بدون شک تنها زمان را به ضرر خود از دست داده اند قدرت کوبنده آندروید در فتح بازار تا اندازه ای گسترده گردیده است که نه تتها برندهای نوظهور دنیای موبایل از این فرصت طلائی برای عرض اندام بهره کامل برده اند بلکه کشتی نجات گوگل به یاری نام های بزرگ اما در شرف سقوطی مثل موتورولا نیز آمده است تا جائیکه این شرکت دوست داشتنی که تا سال گذشته ار تراز منفی میلیون دلاری برخوردار بود حالا به لطف اسمارت فون های متعدد آندرویدی پس از سالها به رقمی مثبت در سود سالیانه خود دست یافته است. یکی از این مدل های موفق که بسیاری از منتقدان از آن بعنوان رویائی ترین آندروید حال حاضر بازار یاد می کنند Milestone یا آنگونه که آمریکائی ها می نامندش DROID نام دارد که در ادامه به نقد و بررسی آن می پردازیم با ما همراه شوید.
قصه پر غصه مشکلات موتورولا که این شرکت دوست داشتنی را تا مرز ورشکستگی کامل پیش برد حال با فرمول فوق العاده گوگل در حال فراموشی ست اتفاق مبارکی که تنها نیم نگاهی به تراز مالی موتورولا در یک سال گذشته به روشنی قابل مشاهده است بر طبق آمار Canalys 2010 شرکت موتورولا در سه ماهه اول سال 2010 بیش از 2.6 میلیون اسمارت فون به فروش رسانده است که در مقایسه با 1.1 میلیون اسمارت فون فروخته شده این شرکت در زمان مشابه در سال 2009 نزدیک به 137 درصد رشد را نشان می دهد ارزش این رشد فوق العاده زمانی مشخص می گردد که میزان رشد دیگر رقبا در بازار هوشمندها همچون نوکیا یا HTC را با موتورولا مقایسه کنیم این رشد برای نوکیا و HTC در برهه زمانی یاد شده به ترتیب برابر 56 و 105 درصد بوده است که به خوبی میزان موفقیت و حضور پر رنگ موتورولا را در میان رقبای پر فدرت خود به نمایش می گذارد. از دیگر عوامل اصلی دستیابی به افق موفقیت در مجموعه موتورولا به تعدد و تنوع گوشی های تولیدی این شرکت باز می گردد بطوریکه در طی همین چهار ماه گذشته از سال 2010 تعداد گوشی های تولیدی موتورولا به 20 عنوان بالغ شده است که خود به تنهائی از تعداد کل گوشی های تولیدی این شرکت در سال 2009 که تنها 18 مدل بود بیشتر است نکته جالب تر در این میان حضور 9 مدل آندرویدی در این جمع 20 تائی ست که تا بحال هیچگاه این تعداد اسمارت فون در خانواده موتورولا در یک مقطع زمانی کوتاه در کنار یکدیگر قرار نگرفته اند. از این 9 مدل آندرویدی نیز حداقل سه مدل دارای طرح خاص و منحصر به فردی هستند که فروش بسیار ویژه ای را برای مجموعه موتورولا به ارمغان آورده اند این سه مدل متفاوت و زیبا شامل BACKFLIP، FlipOut و بلاخره همین Milestone می شوند که برخلاف بسیاری از آندرویدهای فعلی بازار یا با آخرین ورژن آندروید عرضه می شوند یا آپدیت رسمی برای ارتقا به آخرین ورژن سیستم عامل را دریافت می کنند. از دیگر عوامل مهمی که آندرویدهای موتورولا را به عضو برجسته ای در میان دیگر اعضای این خانواده بدل کرده است باید به حضور صفحه کلید QWERTY در چندین و چند مدل این شرکت اشاره کرد که با عدم احتساب دو نمونه نسبتا قدیمی G1 و Dream از HTC (که همین چند روز پیش رسما عدم امکان ارتقا آنها به آندروید 2.2 اعلام گردید) و مدل مهجوری به نام GW620 از LG، تنها مدل های پیشرفته دارای صفحه کلید QWERTY که از نسخه های 2 به بالای آندروید در آنها استفاده شده همین مدل های موتورولا هستند که اگر نمونه های به بازار نیامده موتورولا را نیز به این جمع بیافزائیم تعداد آنها به چهار تا پنج عنوان بالغ می گردد. در این میان و در بررسی علل موفقیت آندروید های موتورولا یک نام همیشه و همه جا حضور دارد نامی که در حال حاضر پر فروش ترین محصول موتورولا و یکی از پر فروش ترین آندرویدهای کل بازار نیز به حساب می آید، Milestone نمونه موفقی ست که با پشتیبانی مناسبی که از آن بعمل می آید قرار است تا مدتها تاپ مدل موتورولا در این رده نیز نام بگیرد.
طراحی متفاوت و دوست داشتنی موتورولا که بلا استثنا در تمامی مدل های زیبای این شرکت به چشم می خورد اولین نکته آشنائی ست که با در دست گرفتن Milestone کاملا خودنمائی می کند جعبه همراه گوشی بسیار ساده و معمولی ست و محتویات حاضر در آن نیز در سطح چندان بالائی قرار ندارد بطوریکه تنها نکته ویژه در این میان کارت حافظه 8 گیگابایتی Micro SD همراه دستگاه است.
اما با در دست گرفتن گوشی این کاستی ها در یک لحظه به فراموشی سپرده می شوند بدنه دستگاه ترکیب خوشایندی از فلز و پلاستیک با کیفیت است که رنگ آمیزی زیبای کناره ها و استفاده از رنگ طلائی برای کلیدها جانبی، اسپیکر اصلی دستگاه و D-Pad داخلی شکوه دوچندانی به آن بخشیده است. طراحی مکانیزم کشوئی دستگاه به شیوه ای متفاوت از دیگر نمونه های QWERTY جانبی صورت گرفته است بطوریکه صفحه روئی بطور کامل قسمت زیرین را پوشش نداده و نوار باریکی در زیر صفحه نمایش در هر دو حالت باز و بسته قابل رویت است شیوه ای که برخلاف نمونه غیر ارگونومیک و نچندان زیبای حاضر در G1 این مدل را تا حدودی خاص و متفاوت از دیگران نموده است. ابعاد گوشی 13.7×60×115.8 میلیمتر با وزن 165 گرم است که در مقایسه با Nexus One بعنوان نمونه ای نزدیک شاهد 3.2 میلیمتر کاهش ارتفاع و 2.2 میلیمتر افزایش قطر بوده ایم که این آخری علتی جز افزوده شدن صفحه کلید جانبی نداشته و افزایش 35 گرمی وزن دستگاه نیز از همین واقعیت سرچشمه می گیرد. جذاب ترین نکته در کل گوشی بدون شک صفحه نمایش کاملا بزرگ و با کیفیت دستگاه است این صفحه نمایش 3.7 اینچی دارای وضوح 854×480 پیکسل بوده و از فناوری لمسی خازنی در آن بهره گرفته شده است کیفیت تصاویر ایجاد شده در این صفحه نمایش نسبت به دیگر TFTها بسیار با کیفیت ارزیابی می شود و نمایش مناسب رنگ سیاه و روشنائی فوق العاده آن (اگرچه همچنان با مدل های AMOLED فاصله مشخصی دارند) از جمله نکات ویژه این صفحه نمایش هستند. دیگر نکته قابل توجه در این صفحه نمایش ارتباط مستقیمی به ورژن سیستم عامل دستگاه پیدا می کند جائیکه Milestone اولین گوشی آندروید بازار بود که به نسخه 2.0 این سیستم عامل مجهز گردید و به همین علت از محدودیت پالت رنگ در نسخه های قبلی این سیستم عامل که تعداد رنگ های قابل پشتیانی توسط صفحه نمایش را به 65 هزار عنوان محدود می کرد در آن خبری نیست و این بار تعداد رنگ های قابل نمایش در این LCD با افتخار به 16 میلیون رنگ رسیده است این محدودیت رنگ در بسیاری از مدل های پیشرفته بازار همچون XPERIA X10 از سونی اریکسون که علیرغم سخت افزار بسیار مجهز هنوز آپدیتی برای سیستم عامل آنها عرضه نشده است کاملا به چشم می آید. صفحه نمایش Milestone در دیگر جنبه های کیفیت سنجی نیز موفق عمل کرده است حساسیت صفحه نمایش بعلت فناوری لمسی خازنی در حد بسیار بالائی ست و کوچکترین لمس صفحه نمایش با دست (و البته فقط با دست!) برای اجرای فرمان مورد نظر بیش از اندازه کافی ست. همچنین یکی از مشکلات همیشگی برندهائی همچون موتورولا یعنی عملکرد در محیط های خارجی و نور مستقیم خورشید نیز در این صفحه نمایش بطرز چشمگیری بهبود یافته است و صفحه نمایش Milestone را بدون هیچ اغراقی می توان در ردیف آخرین نسل Apple iPhone قرار داد.
بالای صفحه نمایش محل ملزومات همیشگی این قسمت یعنی سنسور تقارب و اسپیکر برقراری تماس است که البته همچون دیگر آندروید های نسل اول از دوربین دوم تماس های ویدئویی در اینجا استفاده نگردیده است. در زیر صفحه نمایش چهار کلید لمسی به چشم می خورد که تقریبا در اکثرآندرویدها از آنها استفاده شده است این کلیدها به ترتیب از چپ به راست شامل کلید Back، میانبر منو، کلید Home و کلید جستجو می باشند که همگی از حساسیت بسیار مناسبی برخوردار بوده و فیدبک لرزشی نیز برای آنها در نظر گرفته شده است. زیر صفحه نمایش همانطور که گفته شد قسمتی از بخش زیرین که کیبورد دستگاه قرار دارد دیده می شود و بخش بالائی کل قسمت زیرین را پوشش نمی دهد میکروفون برقراری تماس تنها المان قابل اشاره در این لبه اضافی زیر صفحه نمایش است.
سمت چپ دستگاه تنها شاهد حضور پورت Micro USB اتصالات سیمی ست که بدون هیچ پوشش محافظی در میانه این قسمت قرار گرفته است.
سمت راست گوشی نیز به Rocker تغییر صدا و شاتر طلائی دوربین تعلق دارد که هر اندازه این آخری از ابعاد و فیدبک کاملا مناسبی برخوردار است آن اولی یعنی Rocker تغییر صدا نسبتا کوچک و کاملا تخت طراحی شده که استفاده از آن را اندکی مشکل می نماید.
در بخش بالائی دستگاه جک 3.5 میلیمتری هدست و کلید Power به چشم می خورد که از کلید پاور برای قفل کردن صفحه نمایش نیز می توان استفاده کرد نکته ای که بصورت تصویری در زیر این کلید نیز به آن اشاره شده است. بخش پائینی دستگاه نیز بطور کامل خالی از هر نوع المان قابل ذکری ست.
اما یکی از خصوصیات اصلی Milestone با اسلاید کردن آن رو به سمت راست نمایان می شود جائیکه صفحه کلید زیبا و فوق العاده شیک QWERTY دستگاه پنهان شده است. این صفحه کلید نمونه ای چهار ردیفه و 40 کلیدی ست که استفاده از رنگ طلائی برای کلید تائید مرکزی D-Pad کاملا بزرگ آن جلوه دوچندانی به کل دستگاه بخشیده است. کلیدهای حاضر در این قسمت همگی از ابعاد و فیدبک مناسبی برخوردارند و تفکیک مطلوبی نیز بین آنها به چشم می خورد استفاده از D-Pad بزرگ در سمت راست این صفحه کلید با اینکه بر کارائی دستگاه بسیار افزوده و در بسیاری از موارد نیاز به لمس کردن صفحه نمایش را کاملا مرتفع ساخته است اما بعلت فضای بسیار زیادی که این کلید به خود اختصاص داده است نبود آن می توانست محوطه ای وسیع تر و در نتیجه صفحه کلیدی بزرگ تر را ایجاد نماید که نیاز به نقش بستن دو کاراکتر بروی هر کلید را مرتفع می ساخت البته موتورولا برای رفع این مشکل نیز از دو کلید Alt استفاده نموده است که در هر شرایط بلاخره یکی زیر دست کاربر قرار دارد. البته با این احوال همچنان صفحه کلید Milestone نمونه ای فوق العاده و البته کمیاب در خانواده آندروید است که نقشی اساسی در فروش بالای این مدل ایفا کرده است.
پشت دستگاه بسیار زیبا و استادانه طراحی شده است. قاب خاکستری این قسمت در دو نقطه در بالا و پائین نسب به بقیه نقاط مجزا گردیده است جائیکه در بخش بالائی لنز دوربین 5 مگاپیکسلی دستگاه و دو فلش LED آن در گوشه سمت چپ جای گرفته اند و در پائین نوار طلائی اسپیکر اصلی کل عرض این قسمت را در زیر کاور باتری به خود اختصاص داده است. نشان زیبای موتورولا نیز در میانه این قسمت و بروی کاور باتری خودنمائی می کند. قدرت اسپیکر اصلی Milestone در سطح مناسبی قرار دارد و با اینکه امتیاز چندان فوق العاده ای را به خود اختصاص نمی دهد اما در مجموع از صدای چندان پائینی نیز برخوردار نیست. با کنار زدن کاور باتری که در مرکز پشت گوشی قرار گرفته است باتری پر فدرت 1400mAh دستگاه پدیدار می شود که بروی کاغذ تا 350 ساعت در حالت Stand-by و 6.5 ساعت در حین مکالمه دوام دارد که در یک استفاده بسیار شدید به راحتی تا دو روز می توان بروی این باتری حساب کرد. از دیگر موارد حاضر در این سمت اسلات کارت Micro SD دستگاه است که درست در کنار محل جایگذاری سیمکارت قرار داشته و متاسفانه کاملا با باتری دستگاه درگیر است که این به معنای Hot Swap نبودن این کارت حافظه است و برای خارج کردن آن می بایست ابتدا دستگاه را خاموش نمود. به همراه دستگاه همانطور که گفتیم یک کارت 8 گیگابایتی Micro SD ارائه می شود و بر طبق گفته های شرکت سازنده امکان ارتقای آن تا 32 گیگابایت نیز وجود دارد.
Motorola Milestone همانطور که گفته شد اولین دستگاهی بود که در میان خیل عظیم مدل های آندرویدی شرکت های مختلف برای اولین بار به ورژن 2.0 سیستم عامل گوگل مجهز گردید. این نسخه البته با ارائه ورژن 2.1 و به تازگی ورژن 2.2 یا Froyo که این روزها سر و صدای فوق العاده ای را ایجاد کرده است حالا خبر تازه ای به شمار نمی رود و پرداختن به ورژن 2.0 در حالیکه موتورولا آپدیتی برای ارتقا به نسخه 2.1 فراهم کرده و همین یکی دو روز پیش نیز بلافاصله پس از قولی که مسئولان موتورولا در رابطه با حضور Froyo در آینده نزدیک در Milestone داده اند تصاویری از نسخه نصب شده 2.2 بروی Milestone منتشر گردید چندان منطقی به نظر نمی رسد. البته ورژن 2.2 بجز Nexus One که دست پخت خود گوگل است هنوز بطور رسمی برای هیچ گوشیدیگری ارائه نشده است اما با توجه به فروش موفقیت آمیز و بازار کاملا گرمی که Milestone این روزها تجربه می کند زمان آپدیت نسخه 2.2 در این گوشی که موتورولا از لفظ "آینده نزدیک" برای آن استفاده کرده است چندان نباید طولانی باشد. بنابراین بهتر می دانم که سیستم عامل گوگل آندروید نسخه Froyo را در نقدی جداگانه با جزئیات و تصاویر کامل مورد بررسی قرار داده و نقاط ضعف و قوت آن را با هم به نظاره بنشینیم. تا آن هنگام و در غیاب نسخه 2.2 فعلا نگاهی داریم به ورژن 2.1 و قابلیت هائی که در طی این ورژن در دسترس کاربران Milestone قرار گرفته است این قابلیت ها بطور خلاصه عبارتند از امکان لمس چند نقطه ای و Pinch-to-Zoom برای ورود و خروج دو انگشتی به زوم، تغییرات در گالری تصاویر، یک Application برای Google Maps، افزوده شدن پوسته سه بعدی حاضر در Nexus One و البته قابلیت جذاب Live Wallpaper که پیش از این تنها در Nexus One به چشم می خورد. از دیگر تغییرات کوچک تری که در این نسخه جدید برای کاربران DROID فراهم شده است باید به اپلیکشن های نمایش اخبار و وضعیت آب و هوا، قابلیت Voice-to-Text در صفحه کلید مجازی که با زدن بروی آیکون میکروفون در این صفحه کلید قابل انجام است و بلاخره به برنامه جدید Google Goggle اشاره کرد که این آخری اپلیکشن جدیدی از گوگل است که امکان جستجو و دریافت اطلاعات در رابطه با اماکن معروف یا موارد مشابه (همچون بارکدهای کالاها) را تنها با گرفتن عکس از آنها فراهم می نماید. به همین مختصر در ارتباط با خصوصیات اینترفیس دستگاه بسنده می کنیم و ادامه بررسی را به نقد کامل نسخه Froyo در آینده نزدیک واگذار می کنیم
عملکرد گوشی در وظیفه اصلی خود یعنی برقراری تماس در سطح بالائی قرار دارد و صدای دریافتی و ارسالی توسط آن نیز کاملا رضایت بخش ارزیابی می شود و مطلقا مشکلی در این زمینه وجود ندارد. یک نکته منفی در این قسمت همچون تقریبا تمامی دیگر آندرویدهای این کلاس (البته بجز HTC Hero) عدم حضور Smart Dialing در حین شماره گیری ست که در مدلی با صفحه کلید کامل QWERTY این مشکل کاملا به چشم می آید. البته خوشبختانه در آندروید بخش های سه گانه دفترچه تلفن، منوی Call Log و شماره گیر گوشی همگی در یک منو جای دارند و به همین علت به راحتی می توان شخص مورد نظر را بدون نیاز به شماره گیری از دفترچه تلفن پیدا نمود. مشخصات پردازشی Milestone در سطح نسبتا مناسبی قرار دارد پردازنده گوشی نسخه 600 مگاهرتزی ARM Cortex A8 است که چیپ ست گرافیکی PowerVR SGX530 را نیز در کنار خود می بیند. حافظه RAM دستگاه 256 مگابایت است و حافظه فلش آن نیز 512 مگابایت در نظر گرفته شده است حافظه داخلی در دسترس کاربر نیز 256 مگابایت است که همانطور که قبلا گفتیم با کمک اسلات کارت حافظه تا 32 گیگابایت امکان افزایش دارد.
گالری نمایش تصاویر در نسخه 2.1 تغییرات فراوانی را نسبت به گالری ساده قبلی حاضر در نسخه 2.0 تجربه کرده است در اینجا به جای شیوه ساده دو بعدی نمایش تصاویر از حالتی سه بعدی که دست پخت یکی از حرفه ای های این رده یعنی Cooliris است استفاده شده که Thumbnail های موجود در این قسمت را به شیوه ای خاص بروی یکدیگر قرار داده و جستجو برای یافتن تصویر مورد نظر نیز به راحتی هرچه تمام تر با Drag کردن زبانه حاضر در زیر صفحه نمایش همچون نسخه دسک تاپ Cooliris قابل انجام است. اما این گالری یک نکته منفی کوچک دارد که تشخیص آن در نگاه اول کار چندان آسانی نیست واقعیت این است که کیفیت تصاویر به نمایش در آمده در این گالری جدید از نسخه قبلی آندروید پائین تر است این موضوع که گوگل نیز رسما آن را تائید کرده به علت استفاده از عمق رنگ 16 بیتی به جای عمق رنگ 24 بیتی در این گالری جدید است علت این موضوع بر طبق گفته های شرکت Cooliris ارائه اختصاصی این گالری در ابتدا برای Nexus One بوده است اما در حال حاضر بعلت استفاده از OpenGL در رندر کردن تصاویر این مشکل ایجاد شده است که البته ظاهرا در دست بررسی و حل شدن است و به احتمال قوی در Froyo شاهد حضور این مشکل نخواهیم بود. پخش ویدئو نیز همچون دیگر آندرویدها در اینجا نیز چنگی به دل نمی زند و نه تنها همچنان خبری از یک پلیر جداگانه و حاضر در منوی اصلی نیست بلکه متاسفانه امکان اجرای مستقیم فایل های DivX و XviD نیز به رقم قابلیت های پردازشی و گرافیکی بالای دستگاه وجود ندارد برای این مشکل نیز احتمالا راه حلی در Froyo ارائه می گردد. در مورد پخش کننده موسیقی نیز بهتر است تا حضور سیستم عامل جدید به انتظار نشسته و قضاوت را به آینده موکول نمائیم اما تا آنجا که به کیفیت صدا مربوط می شود عملکرد Milestone در تمامی المان های کیفیت سنجی در سطح متوسطی قرار دارد که این برای دستگاه نسبتا گرانقیمتی مثل DROID چندان خوشایند نیست.
دوربین بکار گرفته شده در Milestone همانطور که اشاره شد نمونه ای 5 مگاپیکسلی با دو فلش LED ست که نسبت به دیگر نمونه های هم دوره حود از قابلیت های بیشتری در بخش اینترفیسی برخوردار گردیده است و محدودیت های آندروید های اولیه تا حدودی در این قسمت برطرف شده است البته با ورود نسخه Froyo به دستگاه مطمئنا ظاهر اینترفیس این قسمت و امکانات در اختیار کاربر دچار تغییرات گسترده ای خواهد شد به همین علت صحبت در رابطه با بخش نرم افزاری دوربین را تنها به قابلیت های پایه ای آن که شامل زوم دیجیتال، انتخاب صحنه های پیشفرض، White Balance، افکت های رنگی و بلاخره حالت ماکرو می گردد محدود می کنیم. کیفیت تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین در سطح مناسبی قرار داد و با به تصویر کشیدن جزئیات فراوان و تولید مناسب رنگ های پیش رو، در سطح 5 مگاپیکسلی های مناسب بازار قرار گرفته است البته از نویز حاضر در تصاویر که در گوشه های تیره تر کادر بیشتر به چشم می آید نیز نباید غافل شد اما در مجموع تصاویر این دوربین کاملا رضایت بخش ارزیابی می گردد. فیلمبرداری این دوربین با وضوح D1 یا 480×720 پیکسل با 24 فریم در ثانیه صورت می گیرد که با در نظر نگرفتن شش آندروید هنوز به بازار نیامده ای که از وضوح 720p پشتیبانی می کنند هنوز هم از جمله با کیفیت ترین نمونه ها در میان اعضای حاضر در بازار خانواده آندروید به حساب می آید البته در اینجا نیز یک نکته منفی به چشم می خورد و آنهم استفاده از فرمت بی کیفیت 3GP برای ضبط تصاویر است که با فشرده سازی های اعمال شده تصویر نهائی را اندکی تحت تاثیر قرار داده است.
گیرنده GPS حاضر در Milestone که طبیعتا از قابلیت A-GPS نیز برخوردار است بجز نرم افزار Google Maps که در تمامی آندرویدهای این کلاس حضور دارد از نرم افزار MOTONAV نیز استفاده کرده است که برای استفاده از بخش راهنمای صوتی آن می بایست هزینه جداگانه ای را پرداخت نمود. از جذابیت های این قسمت باید به نمای Street View در Google Maps اشاره کرد که با ترکیب با قطب نمای دیجیتالی دستگاه تجربه فوق العاده ای را در اختیار کاربران قرار می دهد.
گزینه های ارتباطی گوشی در سطح پیشرفته ای قرار دارد در اینجا از چهار فرکانس GSM و HSDPA در دو ورژن متفاوت برای آمریکا و سایر نقاط دنیا برای برقراری ارتباط تلفنی استفاده شده است و گزینه های ارتباطی تحت شبکه نیز شامل GPRS EDGE کلاس 12 و اتصال 3G تا سرعت 10.2Mbps در دانلود و 5.76Mbps در آپلود می گردد. Wi-Fi، بلوتوث نسخه 2.1 و اتصال Micro USB نیز در این قسمت حضور دارند.
Motorola Milestone محصولی زیبا و متفاوت از موتورولا ست که با توجه به امکانات مناسبی همچون صفحه نمایش با کیفیت، صفحه کلید QWERTY جانبی، دوربین نسبتا با کیفیت و پشتیبانی مناسب در بخش نرم افزاری همچنان از پر فروش ترین های بازار آندروید در سرتاسر نقاط دنیا به حساب می آید. قیمت حال حاضر این گوشی در بازارهای داخلی رقمی حول و حوش 600 هزار تومان است که فاصله ای بیش از 140 هزار تومانی با قیمت جهانی آن که در حدود 450 دلار است دارد موضوعی که همواره برای موتورولا بعلت نبود توزیع کننده رسمی این گوشی اتفاق افتاده است.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
طراحی متفاوت و دوست داشتنی موتورولا که بلا استثنا در تمامی مدل های زیبای این شرکت به چشم می خورد اولین نکته آشنائی ست که با در دست گرفتن Milestone کاملا خودنمائی می کند جعبه همراه گوشی بسیار ساده و معمولی ست و محتویات حاضر در آن نیز در سطح چندان بالائی قرار ندارد بطوریکه تنها نکته ویژه در این میان کارت حافظه 8 گیگابایتی Micro SD همراه دستگاه است.
اما با در دست گرفتن گوشی این کاستی ها در یک لحظه به فراموشی سپرده می شوند بدنه دستگاه ترکیب خوشایندی از فلز و پلاستیک با کیفیت است که رنگ آمیزی زیبای کناره ها و استفاده از رنگ طلائی برای کلیدها جانبی، اسپیکر اصلی دستگاه و D-Pad داخلی شکوه دوچندانی به آن بخشیده است. طراحی مکانیزم کشوئی دستگاه به شیوه ای متفاوت از دیگر نمونه های QWERTY جانبی صورت گرفته است بطوریکه صفحه روئی بطور کامل قسمت زیرین را پوشش نداده و نوار باریکی در زیر صفحه نمایش در هر دو حالت باز و بسته قابل رویت است شیوه ای که برخلاف نمونه غیر ارگونومیک و نچندان زیبای حاضر در G1 این مدل را تا حدودی خاص و متفاوت از دیگران نموده است. ابعاد گوشی 13.7×60×115.8 میلیمتر با وزن 165 گرم است که در مقایسه با Nexus One بعنوان نمونه ای نزدیک شاهد 3.2 میلیمتر کاهش ارتفاع و 2.2 میلیمتر افزایش قطر بوده ایم که این آخری علتی جز افزوده شدن صفحه کلید جانبی نداشته و افزایش 35 گرمی وزن دستگاه نیز از همین واقعیت سرچشمه می گیرد. جذاب ترین نکته در کل گوشی بدون شک صفحه نمایش کاملا بزرگ و با کیفیت دستگاه است این صفحه نمایش 3.7 اینچی دارای وضوح 854×480 پیکسل بوده و از فناوری لمسی خازنی در آن بهره گرفته شده است کیفیت تصاویر ایجاد شده در این صفحه نمایش نسبت به دیگر TFTها بسیار با کیفیت ارزیابی می شود و نمایش مناسب رنگ سیاه و روشنائی فوق العاده آن (اگرچه همچنان با مدل های AMOLED فاصله مشخصی دارند) از جمله نکات ویژه این صفحه نمایش هستند. دیگر نکته قابل توجه در این صفحه نمایش ارتباط مستقیمی به ورژن سیستم عامل دستگاه پیدا می کند جائیکه Milestone اولین گوشی آندروید بازار بود که به نسخه 2.0 این سیستم عامل مجهز گردید و به همین علت از محدودیت پالت رنگ در نسخه های قبلی این سیستم عامل که تعداد رنگ های قابل پشتیانی توسط صفحه نمایش را به 65 هزار عنوان محدود می کرد در آن خبری نیست و این بار تعداد رنگ های قابل نمایش در این LCD با افتخار به 16 میلیون رنگ رسیده است این محدودیت رنگ در بسیاری از مدل های پیشرفته بازار همچون XPERIA X10 از سونی اریکسون که علیرغم سخت افزار بسیار مجهز هنوز آپدیتی برای سیستم عامل آنها عرضه نشده است کاملا به چشم می آید. صفحه نمایش Milestone در دیگر جنبه های کیفیت سنجی نیز موفق عمل کرده است حساسیت صفحه نمایش بعلت فناوری لمسی خازنی در حد بسیار بالائی ست و کوچکترین لمس صفحه نمایش با دست (و البته فقط با دست!) برای اجرای فرمان مورد نظر بیش از اندازه کافی ست. همچنین یکی از مشکلات همیشگی برندهائی همچون موتورولا یعنی عملکرد در محیط های خارجی و نور مستقیم خورشید نیز در این صفحه نمایش بطرز چشمگیری بهبود یافته است و صفحه نمایش Milestone را بدون هیچ اغراقی می توان در ردیف آخرین نسل Apple iPhone قرار داد.
بالای صفحه نمایش محل ملزومات همیشگی این قسمت یعنی سنسور تقارب و اسپیکر برقراری تماس است که البته همچون دیگر آندروید های نسل اول از دوربین دوم تماس های ویدئویی در اینجا استفاده نگردیده است. در زیر صفحه نمایش چهار کلید لمسی به چشم می خورد که تقریبا در اکثرآندرویدها از آنها استفاده شده است این کلیدها به ترتیب از چپ به راست شامل کلید Back، میانبر منو، کلید Home و کلید جستجو می باشند که همگی از حساسیت بسیار مناسبی برخوردار بوده و فیدبک لرزشی نیز برای آنها در نظر گرفته شده است. زیر صفحه نمایش همانطور که گفته شد قسمتی از بخش زیرین که کیبورد دستگاه قرار دارد دیده می شود و بخش بالائی کل قسمت زیرین را پوشش نمی دهد میکروفون برقراری تماس تنها المان قابل اشاره در این لبه اضافی زیر صفحه نمایش است.
سمت چپ دستگاه تنها شاهد حضور پورت Micro USB اتصالات سیمی ست که بدون هیچ پوشش محافظی در میانه این قسمت قرار گرفته است.
سمت راست گوشی نیز به Rocker تغییر صدا و شاتر طلائی دوربین تعلق دارد که هر اندازه این آخری از ابعاد و فیدبک کاملا مناسبی برخوردار است آن اولی یعنی Rocker تغییر صدا نسبتا کوچک و کاملا تخت طراحی شده که استفاده از آن را اندکی مشکل می نماید.
در بخش بالائی دستگاه جک 3.5 میلیمتری هدست و کلید Power به چشم می خورد که از کلید پاور برای قفل کردن صفحه نمایش نیز می توان استفاده کرد نکته ای که بصورت تصویری در زیر این کلید نیز به آن اشاره شده است. بخش پائینی دستگاه نیز بطور کامل خالی از هر نوع المان قابل ذکری ست.
اما یکی از خصوصیات اصلی Milestone با اسلاید کردن آن رو به سمت راست نمایان می شود جائیکه صفحه کلید زیبا و فوق العاده شیک QWERTY دستگاه پنهان شده است. این صفحه کلید نمونه ای چهار ردیفه و 40 کلیدی ست که استفاده از رنگ طلائی برای کلید تائید مرکزی D-Pad کاملا بزرگ آن جلوه دوچندانی به کل دستگاه بخشیده است. کلیدهای حاضر در این قسمت همگی از ابعاد و فیدبک مناسبی برخوردارند و تفکیک مطلوبی نیز بین آنها به چشم می خورد استفاده از D-Pad بزرگ در سمت راست این صفحه کلید با اینکه بر کارائی دستگاه بسیار افزوده و در بسیاری از موارد نیاز به لمس کردن صفحه نمایش را کاملا مرتفع ساخته است اما بعلت فضای بسیار زیادی که این کلید به خود اختصاص داده است نبود آن می توانست محوطه ای وسیع تر و در نتیجه صفحه کلیدی بزرگ تر را ایجاد نماید که نیاز به نقش بستن دو کاراکتر بروی هر کلید را مرتفع می ساخت البته موتورولا برای رفع این مشکل نیز از دو کلید Alt استفاده نموده است که در هر شرایط بلاخره یکی زیر دست کاربر قرار دارد. البته با این احوال همچنان صفحه کلید Milestone نمونه ای فوق العاده و البته کمیاب در خانواده آندروید است که نقشی اساسی در فروش بالای این مدل ایفا کرده است.
پشت دستگاه بسیار زیبا و استادانه طراحی شده است. قاب خاکستری این قسمت در دو نقطه در بالا و پائین نسب به بقیه نقاط مجزا گردیده است جائیکه در بخش بالائی لنز دوربین 5 مگاپیکسلی دستگاه و دو فلش LED آن در گوشه سمت چپ جای گرفته اند و در پائین نوار طلائی اسپیکر اصلی کل عرض این قسمت را در زیر کاور باتری به خود اختصاص داده است. نشان زیبای موتورولا نیز در میانه این قسمت و بروی کاور باتری خودنمائی می کند. قدرت اسپیکر اصلی Milestone در سطح مناسبی قرار دارد و با اینکه امتیاز چندان فوق العاده ای را به خود اختصاص نمی دهد اما در مجموع از صدای چندان پائینی نیز برخوردار نیست. با کنار زدن کاور باتری که در مرکز پشت گوشی قرار گرفته است باتری پر فدرت 1400mAh دستگاه پدیدار می شود که بروی کاغذ تا 350 ساعت در حالت Stand-by و 6.5 ساعت در حین مکالمه دوام دارد که در یک استفاده بسیار شدید به راحتی تا دو روز می توان بروی این باتری حساب کرد. از دیگر موارد حاضر در این سمت اسلات کارت Micro SD دستگاه است که درست در کنار محل جایگذاری سیمکارت قرار داشته و متاسفانه کاملا با باتری دستگاه درگیر است که این به معنای Hot Swap نبودن این کارت حافظه است و برای خارج کردن آن می بایست ابتدا دستگاه را خاموش نمود. به همراه دستگاه همانطور که گفتیم یک کارت 8 گیگابایتی Micro SD ارائه می شود و بر طبق گفته های شرکت سازنده امکان ارتقای آن تا 32 گیگابایت نیز وجود دارد.
Motorola Milestone همانطور که گفته شد اولین دستگاهی بود که در میان خیل عظیم مدل های آندرویدی شرکت های مختلف برای اولین بار به ورژن 2.0 سیستم عامل گوگل مجهز گردید. این نسخه البته با ارائه ورژن 2.1 و به تازگی ورژن 2.2 یا Froyo که این روزها سر و صدای فوق العاده ای را ایجاد کرده است حالا خبر تازه ای به شمار نمی رود و پرداختن به ورژن 2.0 در حالیکه موتورولا آپدیتی برای ارتقا به نسخه 2.1 فراهم کرده و همین یکی دو روز پیش نیز بلافاصله پس از قولی که مسئولان موتورولا در رابطه با حضور Froyo در آینده نزدیک در Milestone داده اند تصاویری از نسخه نصب شده 2.2 بروی Milestone منتشر گردید چندان منطقی به نظر نمی رسد. البته ورژن 2.2 بجز Nexus One که دست پخت خود گوگل است هنوز بطور رسمی برای هیچ گوشیدیگری ارائه نشده است اما با توجه به فروش موفقیت آمیز و بازار کاملا گرمی که Milestone این روزها تجربه می کند زمان آپدیت نسخه 2.2 در این گوشی که موتورولا از لفظ "آینده نزدیک" برای آن استفاده کرده است چندان نباید طولانی باشد. بنابراین بهتر می دانم که سیستم عامل گوگل آندروید نسخه Froyo را در نقدی جداگانه با جزئیات و تصاویر کامل مورد بررسی قرار داده و نقاط ضعف و قوت آن را با هم به نظاره بنشینیم. تا آن هنگام و در غیاب نسخه 2.2 فعلا نگاهی داریم به ورژن 2.1 و قابلیت هائی که در طی این ورژن در دسترس کاربران Milestone قرار گرفته است این قابلیت ها بطور خلاصه عبارتند از امکان لمس چند نقطه ای و Pinch-to-Zoom برای ورود و خروج دو انگشتی به زوم، تغییرات در گالری تصاویر، یک Application برای Google Maps، افزوده شدن پوسته سه بعدی حاضر در Nexus One و البته قابلیت جذاب Live Wallpaper که پیش از این تنها در Nexus One به چشم می خورد. از دیگر تغییرات کوچک تری که در این نسخه جدید برای کاربران DROID فراهم شده است باید به اپلیکشن های نمایش اخبار و وضعیت آب و هوا، قابلیت Voice-to-Text در صفحه کلید مجازی که با زدن بروی آیکون میکروفون در این صفحه کلید قابل انجام است و بلاخره به برنامه جدید Google Goggle اشاره کرد که این آخری اپلیکشن جدیدی از گوگل است که امکان جستجو و دریافت اطلاعات در رابطه با اماکن معروف یا موارد مشابه (همچون بارکدهای کالاها) را تنها با گرفتن عکس از آنها فراهم می نماید. به همین مختصر در ارتباط با خصوصیات اینترفیس دستگاه بسنده می کنیم و ادامه بررسی را به نقد کامل نسخه Froyo در آینده نزدیک واگذار می کنیم
عملکرد گوشی در وظیفه اصلی خود یعنی برقراری تماس در سطح بالائی قرار دارد و صدای دریافتی و ارسالی توسط آن نیز کاملا رضایت بخش ارزیابی می شود و مطلقا مشکلی در این زمینه وجود ندارد. یک نکته منفی در این قسمت همچون تقریبا تمامی دیگر آندرویدهای این کلاس (البته بجز HTC Hero) عدم حضور Smart Dialing در حین شماره گیری ست که در مدلی با صفحه کلید کامل QWERTY این مشکل کاملا به چشم می آید. البته خوشبختانه در آندروید بخش های سه گانه دفترچه تلفن، منوی Call Log و شماره گیر گوشی همگی در یک منو جای دارند و به همین علت به راحتی می توان شخص مورد نظر را بدون نیاز به شماره گیری از دفترچه تلفن پیدا نمود. مشخصات پردازشی Milestone در سطح نسبتا مناسبی قرار دارد پردازنده گوشی نسخه 600 مگاهرتزی ARM Cortex A8 است که چیپ ست گرافیکی PowerVR SGX530 را نیز در کنار خود می بیند. حافظه RAM دستگاه 256 مگابایت است و حافظه فلش آن نیز 512 مگابایت در نظر گرفته شده است حافظه داخلی در دسترس کاربر نیز 256 مگابایت است که همانطور که قبلا گفتیم با کمک اسلات کارت حافظه تا 32 گیگابایت امکان افزایش دارد.
گالری نمایش تصاویر در نسخه 2.1 تغییرات فراوانی را نسبت به گالری ساده قبلی حاضر در نسخه 2.0 تجربه کرده است در اینجا به جای شیوه ساده دو بعدی نمایش تصاویر از حالتی سه بعدی که دست پخت یکی از حرفه ای های این رده یعنی Cooliris است استفاده شده که Thumbnail های موجود در این قسمت را به شیوه ای خاص بروی یکدیگر قرار داده و جستجو برای یافتن تصویر مورد نظر نیز به راحتی هرچه تمام تر با Drag کردن زبانه حاضر در زیر صفحه نمایش همچون نسخه دسک تاپ Cooliris قابل انجام است. اما این گالری یک نکته منفی کوچک دارد که تشخیص آن در نگاه اول کار چندان آسانی نیست واقعیت این است که کیفیت تصاویر به نمایش در آمده در این گالری جدید از نسخه قبلی آندروید پائین تر است این موضوع که گوگل نیز رسما آن را تائید کرده به علت استفاده از عمق رنگ 16 بیتی به جای عمق رنگ 24 بیتی در این گالری جدید است علت این موضوع بر طبق گفته های شرکت Cooliris ارائه اختصاصی این گالری در ابتدا برای Nexus One بوده است اما در حال حاضر بعلت استفاده از OpenGL در رندر کردن تصاویر این مشکل ایجاد شده است که البته ظاهرا در دست بررسی و حل شدن است و به احتمال قوی در Froyo شاهد حضور این مشکل نخواهیم بود. پخش ویدئو نیز همچون دیگر آندرویدها در اینجا نیز چنگی به دل نمی زند و نه تنها همچنان خبری از یک پلیر جداگانه و حاضر در منوی اصلی نیست بلکه متاسفانه امکان اجرای مستقیم فایل های DivX و XviD نیز به رقم قابلیت های پردازشی و گرافیکی بالای دستگاه وجود ندارد برای این مشکل نیز احتمالا راه حلی در Froyo ارائه می گردد. در مورد پخش کننده موسیقی نیز بهتر است تا حضور سیستم عامل جدید به انتظار نشسته و قضاوت را به آینده موکول نمائیم اما تا آنجا که به کیفیت صدا مربوط می شود عملکرد Milestone در تمامی المان های کیفیت سنجی در سطح متوسطی قرار دارد که این برای دستگاه نسبتا گرانقیمتی مثل DROID چندان خوشایند نیست.
دوربین بکار گرفته شده در Milestone همانطور که اشاره شد نمونه ای 5 مگاپیکسلی با دو فلش LED ست که نسبت به دیگر نمونه های هم دوره حود از قابلیت های بیشتری در بخش اینترفیسی برخوردار گردیده است و محدودیت های آندروید های اولیه تا حدودی در این قسمت برطرف شده است البته با ورود نسخه Froyo به دستگاه مطمئنا ظاهر اینترفیس این قسمت و امکانات در اختیار کاربر دچار تغییرات گسترده ای خواهد شد به همین علت صحبت در رابطه با بخش نرم افزاری دوربین را تنها به قابلیت های پایه ای آن که شامل زوم دیجیتال، انتخاب صحنه های پیشفرض، White Balance، افکت های رنگی و بلاخره حالت ماکرو می گردد محدود می کنیم. کیفیت تصاویر به ثبت رسیده توسط این دوربین در سطح مناسبی قرار داد و با به تصویر کشیدن جزئیات فراوان و تولید مناسب رنگ های پیش رو، در سطح 5 مگاپیکسلی های مناسب بازار قرار گرفته است البته از نویز حاضر در تصاویر که در گوشه های تیره تر کادر بیشتر به چشم می آید نیز نباید غافل شد اما در مجموع تصاویر این دوربین کاملا رضایت بخش ارزیابی می گردد. فیلمبرداری این دوربین با وضوح D1 یا 480×720 پیکسل با 24 فریم در ثانیه صورت می گیرد که با در نظر نگرفتن شش آندروید هنوز به بازار نیامده ای که از وضوح 720p پشتیبانی می کنند هنوز هم از جمله با کیفیت ترین نمونه ها در میان اعضای حاضر در بازار خانواده آندروید به حساب می آید البته در اینجا نیز یک نکته منفی به چشم می خورد و آنهم استفاده از فرمت بی کیفیت 3GP برای ضبط تصاویر است که با فشرده سازی های اعمال شده تصویر نهائی را اندکی تحت تاثیر قرار داده است.
گیرنده GPS حاضر در Milestone که طبیعتا از قابلیت A-GPS نیز برخوردار است بجز نرم افزار Google Maps که در تمامی آندرویدهای این کلاس حضور دارد از نرم افزار MOTONAV نیز استفاده کرده است که برای استفاده از بخش راهنمای صوتی آن می بایست هزینه جداگانه ای را پرداخت نمود. از جذابیت های این قسمت باید به نمای Street View در Google Maps اشاره کرد که با ترکیب با قطب نمای دیجیتالی دستگاه تجربه فوق العاده ای را در اختیار کاربران قرار می دهد.
گزینه های ارتباطی گوشی در سطح پیشرفته ای قرار دارد در اینجا از چهار فرکانس GSM و HSDPA در دو ورژن متفاوت برای آمریکا و سایر نقاط دنیا برای برقراری ارتباط تلفنی استفاده شده است و گزینه های ارتباطی تحت شبکه نیز شامل GPRS EDGE کلاس 12 و اتصال 3G تا سرعت 10.2Mbps در دانلود و 5.76Mbps در آپلود می گردد. Wi-Fi، بلوتوث نسخه 2.1 و اتصال Micro USB نیز در این قسمت حضور دارند.
Motorola Milestone محصولی زیبا و متفاوت از موتورولا ست که با توجه به امکانات مناسبی همچون صفحه نمایش با کیفیت، صفحه کلید QWERTY جانبی، دوربین نسبتا با کیفیت و پشتیبانی مناسب در بخش نرم افزاری همچنان از پر فروش ترین های بازار آندروید در سرتاسر نقاط دنیا به حساب می آید. قیمت حال حاضر این گوشی در بازارهای داخلی رقمی حول و حوش 600 هزار تومان است که فاصله ای بیش از 140 هزار تومانی با قیمت جهانی آن که در حدود 450 دلار است دارد موضوعی که همواره برای موتورولا بعلت نبود توزیع کننده رسمی این گوشی اتفاق افتاده است.
توجه: این مقاله به صورت اختصاصی برای Writeage.com نوشته شده درج تمام یا قسمتی از این مطلب، تنها با ذکر نام سایت و آدرس دقیق این صفحه مجاز است.
مطالب مرتبط
- فارسی ساز ویندوز محبوب ۷ – نسخه ۳۲ و ۶۴بیت
- 10 نكته درباره Microsoft Share Point Services
- 10 نكته درباره ابزارهاي NETSH
- 10 نکته درباره DomainTrust اکتیودایرکتوری
- 10 نكته درباره امنيت ارتباطات بيسيم
- 10 نکته درباره رفع ایرادهاي اتصالات VPN
- 10 نکته درباره مدیریت پروژههای IT
- 10 نکته درباره فهرستهای کنترل دسترسی Cisco IOS
- 10 نكته درباره سرويس بهروزرساني ويندوز سرور
- 10 نکته درباره SQL Server 2005
بخش نظرات این مطلب
پس به همین دلیل ازتون ممنون میشیم که سوالات غیرمرتبط با این مطلب را در انجمن های سایت مطرح کنید . در بخش نظرات فقط سوالات مرتبط با مطلب پاسخ داده خواهد شد .